BARF

Biologically Approved Raw Food

Modern diervoer (droogvoer en/of blikvoer) is veelal de oorzaak van veel gezondheidsproblemen bij honden en katten. Men vindt in dit voer vaak granen en rijst: goedkope vulstoffen en energieleveranciers. Dit zijn voedingstoffen waarmee honden en katten geen natuurlijke darmflora opbouwen. Het voer verteert slecht, omdat de enzymen ontbreken die helpen voedsel te verteren. Bovendien ontstaan vaak problemen met de alvleesklier. De alvleesklier is niet geschikt om grote hoeveelheden insuline te produceren die helpen bij de verwerking van granen, waardoor suikerziekte kan ontstaan.

Deskundigen adviseren daarom steeds vaker verse voeding. BARF staat voor Biologically Approved Raw Food (of Bones And Raw Food). De Australische dierenarts Ian Billinghurst is een groot voorstander van vers voer en ontwikkelde de BARF-methode. Honden en katten krijgen volgens deze methode een menu van vers spiervlees, rauwe botten en vers orgaanvlees, al dan niet aangevuld met verse (gepureerde) groenten. BARFmenu voldoet aan alle eisen van deze BARF-methode.

Dagelijks vers voer voor honden en katten heeft veel voordelen:

  • De dieren zijn gezonder en vitaler
  • Ze hebben een glanzende, volle vacht
  • Er is weinig ontlasting (door de hoge verteerbaarheid van vers voer)
  • Er zijn minder anaalklierproblemen

Voordelen vers voer

Een gezonder leven

Vleeseters (carnivoren) hebben dagelijks verse voeding nodig. Vlees en botten zijn een natuurlijke bron van vitamines, mineralen, calcium en enzymen. Het lichaam van vleeseters kan logischerwijs rauw vlees en rauwe botten goed verteren.

Droogvoer en blikvoer zijn vaak de veroorzakers van:

  • Maag- en/of darmklachten
  • Huidproblemen
  • Blaasgruis

Afwisseling

Niet elke dag hetzelfde

De filosofie achter BARFmenu® is dat men “compleet” voert, als men verschillende smaken afwisselend aanbiedt. Drie á vier smaken in een tijdsbestek van circa vier weken. (Denk aan de schijf van vijf voor mensen, alles valt of staat bij afwisseling!)