BARFmenu® duurzaam

Honden en katten zijn carnivoren, zij dienen dus gevoerd te worden met hoogwaardige dierlijke eiwitten.

Conventionele eiwitbronnen zoals soja en vlees verbruiken grote hoeveelheden land en water en hebben vaak een ernstige impact op ecosystemen.

Denk bijvoorbeeld aan de verwoeste regenwouden ten behoeve van de sojaproductie!

Onze Oplossing
 

Insecten zijn de oplossing

Insecteneiwit is het antwoord op veel van de problemen waarmee we vandaag geconfronteerd worden.

Insecten zijn de grootste upcyclers van de natuur.

Ze kunnen fruit- en groenteafval zeer snel en met een lage impact op grondstoffen in waardevolle lichaams-massa veranderen: één ton (1000Kg!) insect kan in zes dagen worden gekweekt met een oppervlakte van slechts 20 vierkante meter.

Hoogwaardige eiwitten

Insecten leveren hoogwaardige eiwitten. Het ene insect is daar beter geschikt voor dan het andere. Meest ideaal: de Black Soldier Fly, ofwel de zwarte soldatenvlieg.

Dit insect eet als vlieg niet. De larve verzamelt alle levenskracht en vreet zich dus goed vol. De vlieg doet het met de reserves die de larf heeft verzameld en is precies wat we willen: een velletje boordevol met proteïnen.

Duurzaam insecteneiwit

Insecten, de krachtigste upcyclers van de natuur, vormen de ontbrekende schakel in ons voedselsysteem. Ze kunnen helpen bij het creëren van een circulair voedselsysteem en stellen ons in staat om van een uitputtend lineair productiesysteem af te komen. Insecten hebben het verbazingwekkende vermogen om laagwaardig voedselafval om te zetten in waardevolle hoogwaardige eiwitten en vetten. De insecten worden gevoed met een unieke mix van graan-, fruit- en groenteresten van lokale bronnen.

Circulair, soja-vrij, lokaal geproduceerd en verkocht: insecten hebben een lage ecologische voetafdruk en zijn het perfecte duurzame alternatief voor reguliere eiwitbronnen.

Kunnen insecten het antwoord zijn op de eiwituitdaging? De larven eten laagwaardig voedselafval en veranderen het in hoogwaardige eiwitten en vetten.

Alles binnen een paar weken en met weinig ruimte. Hun eiwitten kunnen worden gebruikt als een alternatief voor vis- en sojaschroot en helpen ons om een beter voedselsysteem te creëren met minder druk op ecosystemen.

 
 

BARFmenu® – NATUURLIJK! *DUURZAAM*

Maak kennis met BARFmenu® Duurzaam

Om deze reden komen wij nu met een nieuwe duurzame variant:

Goed voor dier en milieu!

Bestel Online!