Geschreven door: Martine.

Ook voor Tom zitten de feestdagen erop. Deze dagen heeft hij het heel druk gehad! Twee dagen voor kers mocht hij gaan logeren omdat ik een avondje weg was. Tegen middernacht kon ik hem weer ophalen en hij was helemaal versleten van alle indrukken. De dag voor kerst was ik druk met schoonmaken en dat werd me niet in dank afgenomen door meneer die eigenlijk gepland had om bij te slapen. En eerste kerstdag was voor hem een spanende dag. Deze dag ontmoette hij twee nieuwe vrienden Kimba de Yorkie en Jones de…nouja wat voor ras weten we niet maar hij lijkt op een Beaucheron op Pokon. De ontmoeting zou buiten plaatsvinden en dat was vanaf het begin gelijk goed! Jones was heel lief voor Tom en vond zijn bal en alle snoepjes vele malen interessanter dan al het andere.

En het mooiste vind ik altijd dat honden onderling zo geweldog communiceren! Tom vind vreemde honden altijd spannend en werkt tegenwoordig met het principe dat privileges verdiend moeten worden. Hij houd afstand en eist dat in zekere zin ook van de andere honden. Hij is heel duidelijk in zijn taal dat hij ze op afstand wil leren kennen. En deze twee voelden dat geweldig aan. Kimba is van zijn formaat en dat vond hij al snel prima…sterker nog er bloeide al snel iets moois tussen Jut en Jul! Jones was toch wel heel groot en spannend. Er is geen onvertogen woord gevallen, een welgekozen blik van Tom was genoeg om Jones om te laten keren.

Eenmaal thuis ging het zoals verwacht ook prima. Tom is weliswaar enig kind maar heeft totaal geen moeite met vreemde honden in huis en bij zijn spullen. Maar een andere hond op zijn kussen terwijl hij er zelf op lag was toch wel erg veel gevraagd zoals Kimba ontdekte.
Prachtig ook weer om te zien, Tom storte op zijn kussen en Kimba wilde daar gezellig bij komen liggen. Tom kijkt haar aan en ze stapte braaf een paar passen achteruit. Vervolgens heeft ze tien minuten in verwondering gezeten dat haar iets geweigerd werd. Dat was de dame niet gewend.

Zowel ik als de hondjes als het baasje van de andere honden hebben genoten van deze dag. En nu klinkt het misschien alsof het bezoek niks mocht maar dat viel reuze mee. Een uur later lag het kleine grut gezamelijk op de bank en Jones lag heerlijk op het kussen van Tom. Wat een geweldig gezicht was want er passen wel vier Tommies op het kussen terwijl Jones bijna ruimte tekort kwam!

Na het vertrek van zijn nieuwe vrienden is Tom tevreden in slaap gevallen. Vast dromend van de avonturen die hij nog met Jones en Kimba gaat beleven.

Tom en ik wensen iedereen een goed uiteinde, en een gelukkig nieuw jaar!
Tot in 2018!